Bouwstenen voor een Gezonde Buurt
CM i.s.m. partners in het netwerk van Gezonde Buurt.
Een grote bevraging bij alle inwoners in Vlaanderen bracht de gezondheidsnoden in elke gemeente in kaart. Deze resultaten werden geanalyseerd en afgetoetst aan objectieve cijfers die ter beschikking zijn. Dit werd in een rapport gegoten als basis om in sociale dialoog te gaan. Deze sociale dialoog gaat dieper in op bepaalde (lokale) noden om te bekijken wat de oorzaak is en waar er nog hiaten in hulpverlening, ... zijn.
Het uiteindelijke resultaat van zowel de bevraging als de sociale dialoog wordt in een 'manifest' gegoten om na de verkiezingen naar de lokale besturen te stappen. Vanuit Gezonde Buurt gaan we een engagement aan voor de komende legislatuur om rond deze thema's samen te werken met alle partners en het lokaal bestuur. Op deze manier creëren we draagvlak bij zowel burgers als organisaties.
“Gezonde Buurt brengt voeding van onderuit van alle inwoners samen met objectieve data om resultaten af te toetsen. ”
Bouwstenen voor een Gezonde Buurt
Bouwstenen voor een Gezonde Buurt
Alle inwoners van elke gemeente.
Voor wie?
Waar?
Alle gemeenten in Limburg (en bij uitbreiding Vlaanderen).
Hoe?
CM financiert Gezonde Buurt.
Gezonde Buurt dient om de gezondheidsnoden in elke gemeente van onderuit in kaart te brengen. Burgers kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden op vlak van gezondheid en preventie. Op deze manier willen we lokale besturen tonen dat gezondheid en preventie een belangrijke plaats inneemt in het meerjarenplan en dat er hier ook een focus op moet liggen.
Waarom?
Gezonde Buurt brengt voeding van onderuit van alle inwoners samen met objectieve data om resultaten af te toetsen. Dit vormt een basis voor sociale dialoog met relevante partners, inwoners en organisaties uit het netwerk. Aanbevelingen gebeuren op basis van noden en signalen die van onderuit komen.
Bevindingen?
Een bredere bevraging uitvoeren specifiek op gemeenteniveau.
Uitdagingen?